Kategorije
Kategorije
Građevinarstvo
|
Hrana i piće
|
Kolekcionarstvo
|
Kompjuteri
|
Kućni aparati i oprema
|
Kućni ljubimci
|
Medicina i zdravstvo
|
Nameštaj
|
Nekretnine
|
Ostalo
|
Poljoprivreda i šumarstvo
|
Poslovi i usluge
|
Prevozna sredstva
|
Sport
|
Tehnika
|
Turizam
|
Zanati
Kategorije
Kefir zrnca Tibetanska gljiva 200 din, Novi sad
oglas - 22974
Već znate da je dobar- koristite kefir, raširite radost! Kefir je fermentisano mleko koje sadrži izuzetno značajne probiotske kulture neophodne za dobro zdravlje. Po potrebi šaljem poštom u poseb
Zlatna pravila za kefir:
1) Koristite samo drveni, eventualno plastičan pribor (cediljka malo veća, kašičica plastična/keramička, staklena tegla… ).
2) Tegla, odnosno posuda, u kojoj se kefir fermentiše, stoji na sobnoj temperaturi i tegla/posuda mora imati lufta, odnosno da nije hermetički zatvorena - zrnca moraju da dišu.
3) Preko zrnaca uvek sipate hladno ili eventualno mlako mleko - nikako toplo/vruće, to ih upropasti generalno.
Kefiru treba 24h da se fermentiše. Dakle jedno jutro procedite i popijete i stavite opet novo da se kiseli odmah.
Specijalni slučaj je ukoliko na duže vreme morate da ih ostavite bez nadzora (odlazak na put i slično). U tom slučaju, lepo ih operete, sipate im mleko i stavite u frižider (ne zamrzivač). Tako mogu da stoje bukvalno u beskraj.
Dakle, jutarnja procedura:
- sipate kefir zajedno sa zrncima (znači sve iz tegle) u cediljku. Ispod cediljke naravno posuda u koju se cedi kefir
- promešate malo sadržaj cediljke da se što više kefira procedi, poš
1) Koristite samo drveni, eventualno plastičan pribor (cediljka malo veća, kašičica plastična/keramička, staklena tegla… ).
2) Tegla, odnosno posuda, u kojoj se kefir fermentiše, stoji na sobnoj temperaturi i tegla/posuda mora imati lufta, odnosno da nije hermetički zatvorena - zrnca moraju da dišu.
3) Preko zrnaca uvek sipate hladno ili eventualno mlako mleko - nikako toplo/vruće, to ih upropasti generalno.
Kefiru treba 24h da se fermentiše. Dakle jedno jutro procedite i popijete i stavite opet novo da se kiseli odmah.
Specijalni slučaj je ukoliko na duže vreme morate da ih ostavite bez nadzora (odlazak na put i slično). U tom slučaju, lepo ih operete, sipate im mleko i stavite u frižider (ne zamrzivač). Tako mogu da stoje bukvalno u beskraj.
Dakle, jutarnja procedura:
- sipate kefir zajedno sa zrncima (znači sve iz tegle) u cediljku. Ispod cediljke naravno posuda u koju se cedi kefir
- promešate malo sadržaj cediljke da se što više kefira procedi, poš
Poštovani, ukliko želite da kontaktirate autora ovog oglasa preko online forme to možete učiniti tako što se ulogujete na sistem i ispod će se prikazti forma za online kontakt. Ukoliko još niste naš registrovani član to možete učiniti klikom na link Registruj se i u nekoliko koraka jednostavno izvršite registraciju. Hvala na razumevanju!